A távolság nem lehet akadály

Újra elutazunk az ország másik végébe, hogy összecsapjunk azzal a csapattal, amelyiket hosszú évek óta nem tudtunk legyőzni a hazai pályájukon. Nem tudnék magyarázatot találni arra, hogy ez miért alakult így, mert valljuk be, hogy a Haladás nem egy világverő csapat. Persze, mi sem vagyunk azok, de becsúszhatott volna azért egy győzelem. Ha visszagondolunk a legutóbbi meccsünkre, akkor is egész simán küldtek haza minket két góllal, ami nagyon nem esett jól.

Bódog Tamás is kitért arra a sajtótájékoztatón, hogy nem volt vidám a hazafelé tartó utazás. Milyen jól esik az, hogy a szurkolók fejével is gondolkodik és őket is megemlítette a szomorú hazaút kapcsán. Ritka az ilyen edző a magyar élvonalban.

Az első meccsüket néztem az idén a Honvéd ellen és mit sem változott a stílusuk a megszokotthoz képest. Kovács úgy játszotta végig a meccset, mint egy ámokfutó és akadt ehhez a stílushoz bőven segítőtárs a csapatból. De nem kell őket különösebben bemutatni senkinek, tudjuk mire számíthatunk tőlük.

De mire is számíthatunk tőlünk? Ez a kérdés sokkal jobban izgatja a diósgyőri szurkolókat, mint az ellenfél. Valahogy teljesen nyugodt vagyok a meccs előtt és sima győzelmet várok a srácoktól. Nem tudnám megmagyarázni, honnan fakad ez az optimizmus, de már a hét elejétől így gondolom. Szerintem nem lesz a kezdőben csere. Szerencsére, Tamás is látja azokat a bosszantó dolgokat, amelyek a szurkolókat is idegesítik. De miért is ne látná, hiszen ő szakember. Gondolok itt Nono rettenetes szabadrúgásaira és szögleteire. Nagyon bízom benne, hogy tud majd ebben előre lépni, mert a játéka sokkal hasznosabb lenne. Nem úgy mint Vela. Mi van ezzel a palival? Két meccsen három gól és ezen kívül is parádés játék. Ha komolyan elindul a labdával, akkor nem tudnak mit kezdeni vele a védők. Képes váratlan megoldásokra és parádés lövésekre is. Mert milyen gól volt az a Honvéd ellen?

Atya ég! Ahogy a múlt szezonban elsült a gyirmóti srác lába, legalább úgy sült Vela lövése a bajnok ellen. Olvasgattam a neten, hogy a Honvéd szurkolói és edzője is azt kifogásolta, hogy sok volt a hosszabbítás. De ki akadályozta meg őket, hogy kihasználva a sok időt, rúgjanak nekünk még egy gólt. Persze, nehéz lett volna, mert a meccs utolsó öt percét szinte a gólvonalukon állva töltötték és nagyon keményen törte a hátukat a háló.

De hagyjuk őket. Holnap a Haladás fogja megtapasztalni, hogy ez a Diósgyőr nagyon kemény ellenfele lesz mindenkinek. Meg fog törni a hosszú sorozat és győztesen hagyjuk majd el a pályát és a lelátót is. A szurkolótáborunk komolyan ott áll a csapat mögött és biztos, hogy holnap is lesznek szép számmal. Érzem, hogy vidám lesz a hazaút! Mindenkinek jó utat kívánok!

Akik maradnak, azok látogassanak ki a Szinva-teraszra a kivetítőhöz mert biztosan fantasztikus lesz a hangulat és úgy hallottam, fel lesznek készülve a fokozott sörfogyasztásra is. Ráadásul a meccs után a vizilabda válogatott döntője is megtekinthető, úgyhogy lesz miért szurkolni. Mi meg abban jók vagyunk…

Tippem:0-2

Leave a Comment

(required)

(required)

Our Partners