A Ferencvárosnak meg kell becsülnie ezt a győzelmet

A Ferencvárosnak meg kell becsülnie ezt a győzelmet

A hízelgőket nem becsüljük, de szeretjük, a szókimondókat nem szeretjük, de becsüljük.

Talán ez lehetne a mottója ennek a cikknek és jó lenne ha igaz lenne ránk is. Sokadszorra írjuk mondjuk nem a kákán is csomót keresés a motiváció hanem klubunk szeretete és az, hogy mit is szeretnénk a pályán látni.

Amennyiben a múlt héten azt írtuk, hogy szerencsénk van az most erre a hétre hatványozottan igaz. Ebben a cikkben rá kívánunk mutatni a még mindig meglevő hibákra annak a reményében, hogy kritikánkat nem támadásként értékelik hanem meglátják benne a jó szándékot.

Kezdjük is el. A Balmazújvárosiak a tipikus kis csapat mentalitással léptek pályára , hogy majd megmutatják a Ferencvárosnak. Ennek szellemében nem is mentek a szomszédba egy kis keménységért ami sokszor alattomos dolog előzött meg. Ezek velejárói egy Fradi meccsnek de nem ezek az okok ami miatt ez a cikk íródik. Szakmai hibák tömege jellemezte az első félidőnket.

Példák. Labdavesztések.

Ez tipikus hiba ott ahol nincs megfelelő védekező középpályás védekezés. Majdnem gól lett belőle. A következő videóban azt mutatjuk meg, hogy ha nem lépnek vissza a középpályások akkor a hátvédek előtt nem sok lehetőség van. Pl a rizikós indítás és átadás ami ha nem pontos életveszélyes.

Aztán egy másik példa a másik oldalon.

Majd amikor ezek nem jöttek be és a középpályások még mindig nem lépnek vissza támogató játékra, jön az ivelgetés ami szintén nagy rizikófaktor, főleg úgy hogy például Priskin meg sem próbálja szabályosan megszerezni a játékszert.

Majd próbálja a formán kívüli Bödét is Otigba megjátszani.

Böde legalább megpróbálta a labdát megszerezni.

Nagyon komoly hiba Priskin játszatása. Itt most egy példa, hogy meg sem próbálja a labdát megszerezni. Minkét esetben tessék lássék próbálkozik.

Doll itt mutatja helyesen ez miért nem jó. Az íveléskor a védekező játékos helyzeti előnyben van mert a támadó háttal áll a kapunak.

Nem akarom tovább kínozni az ünnepelni vágyókat de ezekből a példákból sok következtetést le lehet vonni főleg az első félidei játékkal kapcsolatban.

Megállapítások:

  • Óriási szakmai hiba tovább játszatni Priskint mert láthatóan nem tud a Ferencváros szellemiségébe játékstílusába beilleszkedni.
  • Óriási szakmai hiba, hogy egy félidőnyi előnyt adunk még egy ilyen kis csapatnak is.
  • Óriási szakmai hiba, hogy Gera Zoltánra épül a csapat és még mindig nincs megoldva a pótlása.
  • Továbbra sincs középpályás védekezés
  • Az első félidőben nem léptek vissza a középpályások támogató játékra, és látványosan kerülték a konfrontációt az ellenféllel, ebből adódott az ívelgetés és az azt követő labdavesztések.
  • Szakmai hiba továbbá, hogy a tegnapi Ferencváros főleg az első félidőben nem a Dubble Pass jelentésben megfogalmazott filozófiát vitte a pályára amit egy ilyen komoly nagy múltú tradíciókra adó club nem tehet meg. Sem a játékstílus sem a hozzáállás nem volt az említett dokumentumban megfogalmazottakhoz méltó. Ez újabb morális problémákat vet fel amivel most nem akarunk külön foglalkozni.
  • Viszont jó volt látni, hogy Varga Roland megszerezte 12. gólját, és annak ellenére is, hogy láthatóan neki sem ment a játék motivált maradt.

További kifejtésekbe nem megyünk bele és őszintén örülünk, hogy nem kellett keserves árat fizetni a hibákért. Tudjuk és hisszük amit komentben sokszor kapunk csak a jó csapatnak van szerencséje, meg hogy a győzelmet nem kell magyarázni. Reméljük, hogy a kiemelt hibákat javítják és a továbbiakban csak arról tudunk majd elemzéseket írni, hogy milyen szépen kidolgozott akciókból lövünk gólt gólokat. Mi is tudunk felhőtlenül örülni és reménykedünk a szebb folytatásban, mert szerencsére az eredmények jönnek egyelőre így is.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)